By & Havn vil pudse politi på demonstranter og hunde på lærker: Aktivister fortsætter blokade***

Forberedelserne til det omstridte boligbyggeri på Amager Fælled blev torsdag og fredag i sidste uge sat på pause af aktivister fra bevægelsen Extinction Rebellion. De satte sig fredeligt ned, og blokerede maskinerne. De mener byggeriet skal stoppes, fordi det vil fjerne fredede arters hjemsted samt Københavnernes grønne frirum.

  • I dag forventer vi, at politiet kommer og fjerner os, og begynder at sætte trådhegn op, for at vi ikke længere kan stoppe maskinerne.
  • Vi forventer omkring 35-40 mennesker kommer og deltager i blokaden fra kl. 8 på Lærkesletten
  • Tirsdag vil aktivisterne gå mere kreativt til værks for at fortsætte med at stoppe maskinerne.
  • Amager Fælleds Venner har desuden politianmeldt selskaberne bag for brud på artsfredningen af St. Vandsalamander og manglende tilladelser. Sidste forår blev selskaberne politianmeldt for at forstyrre lærkerne og forsætligt ødelægge lærkereder.

En af deltagerne er Ida Dalsgaard, som forklarer, hvorfor de er villige til at gå så langt:

“Vi er ved at miste livets mangfoldighed her på kloden, og hver en lille grøn plet tæller. Her på Lærkesletten bor mange fredede arter, heriblandt lærkerne, og de begynder snart at bygge deres reder. Det skal de have lov til at gøre i fred fra de fugleskræmsler, hunde og byggeri, der bliver sat ind af kommunen.

“Vi mennesker skal ikke tage mere plads fra de andre arter, vi skal begynde at give tilbage. Vi skal simpelthen ikke bygge mere på vild natur, slet ikke her i Danmark, hvor vi har så lidt i forvejen. Derfor er vi her nu, for at være naturens stemmer. “

Ida fortsætter:

“Meningsmålinger vist at 76 procent af Københavnerne er imod projektet. At politikerne ikke lytter til borgerne, betyder reelt set, at demokratiet har spillet fallit. Vi kræver, at der bliver igangsat en folkeafstemning, som skal beslutte om byggeriet skal finde sted eller ikke. Hvis en folkeafstemning siger ja for byggeriet, skal vi nok fjerne os.”

Amager Fælleds venner har allerede samlet over 16.800 underskrifter for at få igangsat en folkeafstemning.

“Sagen viser tydeligt, at der er klare udfordringer ved det repræsentative demokrati, når politikerne ikke lytter til, dem de repræsenterer. Vi har brug for nye midler til at inddrage borgerne mere direkte i folkestyret, som vi fx kræver med et kommunalt borgerting.”

Blokaden er organiseret af folkebevægelsen Extinction Rebellion. Mange af de fremmødte kommer dog også fra gruppen Amager Fælleds venner.

Extinction Rebellion er en ikke-partipolitisk folkebevægelse, der bruger ikke-voldelig civil ulydighed for at presse regeringen til at handle retfærdigt på klima-, miljø- og biodiversitetskrisen.

Link til underskriftsindsamling for folkeafstemningen:

https://www.skrivunder.net/vejledende_folkeafstemning_i_kobenhavns_kommune_om_byggerier_pa_amager_falled_og_stejlepladsen?fbclid=IwAR2wn2-gh1zXJU0ygheS0NjE9LNeOXpzg7xZC_dFw_IezoOgySPQDabMDes

Der er ikke flere tekster