80 Året for kommunistloven mindet ved Christiansborg

Søndag den 22. August markerer 80 året for det danske folketings vedtagelse af den såkaldte kommunistlov der forbød DKP ( Danmarks Kommunistiske Parti ) og sendte hundredvis i tysk KZ lejr. I strid med grundloven vedtog et enigt folketing i 1941, at sende det danske politi efter de borgere de havde svoret at beskytte. Dette brud på den danske grundlov blev markeret af Horserød-Stuffhof foreningen på Højbro plads. Konfront bringer her en kort reportage og billeder fra markeringen.


Under absalon statuen vejede fire faner fra henholdsvis Spaniensforeningen, Danmarks kommunistiske parti, Horserød-Stuffhof fanen og modstandsbevægelsen. I skyggen af disse afholdt Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten, Uffe Elbæk fra Frie Grønne, og Lisbeth Poulsen fra SF.

Herefter afgik en demonstration bærende et langt sørgeklæde, til Rigsdagsgården hvor der blev sunget sange og taler fra familierne til de der blev interneret i 1941.

Talerne fra de forskellige partier, familie og Horse-Stuffhof foreningen, krævede alle en undskyldning fra den danske regering for grundlovsbruddet og opsættelsen af en mindeplade på Christiansborg. Krav som alle er sendt til folketingets præsidium hvor de vil blive behandlet senere på året.

Der er ikke flere tekster